Monday, June 10, 2013

Catelusa


Luni seara cand am ajuns la gradina, am zarit ceva miscare pe langa foisor. Era un catel.
Ne-am speriat unul de celalalat si fiecare a pornit in alta directie. L-am gonit de la departare, dar nu a vrut sa plece. M-am apucat de treaba dar nu puteam nici sa sap, nici sa plivesc buruienile. Ma uitam cu coada ochiului la el si el la mine. Era obosit, vlaguit, insetat si infometat.  
M-am hotarat si am plecat la magazinul de pe strada, am cumparat doua cutii de pateu de ficat. In timp ce incercam sa desfac cutia, fara sa astepte, mi-a luat-o din mana, asa desfacuta doar jumate si a plecat cu ea. Am facut un pas catre ea si cu teama, incet,  i-am luat cu grija cutia nedesfacuta si ea nu s-a opus, nu m-a marait, asa ca am deschis cutiile si am lasat-o sa manance. Apoi a baut apa si a ramas langa mine toata seara.
Cand am plecat, am lasat-o intre capsuni, gandindu-ma cu parere de rau ca o sa plece .

A doua zi,  am regasit-o ( este fetita) : era in acelasi loc, in foisor. I-am dat sa manance si am observat ca tine capul plecat, fara sa ne priveasca si ce am mai observat: dupa ce face cativa pasi, se aseaza ca un om bolnav, culcata, intr-o parte.  




M-am gandit ca ii va fii mai bine langa alte animale si o sa prinda mai mult curaj, asa ca am dus-o incet langa casa, unde sunt gainile Vecinului Crizantema, si  cainele ciobanesc si pekinezii celorlati vecini si alte necuvantatoare. A mers usor si tematoare pe carare si s-a asezat jos langa magazia cu acoperis, sub marele cires. Ma asteptam sa iasa harmalaie, dar nici unul nu a latrat, toti au privit-o cuminti si tacuti.

Oamenii minunati, cu dragoste de animale, au prins de veste si m-au sfatuit ce sa fac:
Brandusa  mi-a spus ce sa-i dau sa manance, cum sa-i scot capusa pe care o avea sub ochiul stang si sa-i observ lantul mamar. Mihaela m-a intrebat in fiece seara ce face fata si m-a invatat cum sa-i curat blana de purici, cum sa o alint, Laurentiu de pe Hobby Gradina, mi-a indicat unde exista medic in zona, Phlox abia astepta sa o vada, iar Vecinul Crizantema o hraneste in fiecare dimineata.
Zi de zi, blanita i s-a curatat, mersul i s-a indreptat si ieri, dragi oameni minunati, aflati ca Brandusa a gonit pisica vecinului, pana a urcat-o in copac.  A stat langa mine, pana ce am terminat treaba in stratul de loboda si apoi in foisor pana ce s-au terminat lucrarile. 

Avem un paznic in gradina si o mascota a fosiorului, asa cum ii place baiatului meu sa-i spuna. O floare de avocado a aparut odata cu venirea ei. 







Mirelun 


11 comments:

  1. Strasnic paznic al gradinii
    Te va rasplati in felul ei pentru grija :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ieri am fost la medic si avem confirmarea ca este bine. Multumesc Angeli, toate cele bune iti doresc tie si familiei tale!

      Delete
  2. Ce dulce este! Dragostea si devotamentul lor este neconditionat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E frumoasa si ieri chiar a fost vesela si s-a jucat cu noi. Nu am avut catel niciodata.

      Delete
  3. Sa o pupi pe Brandusa de la Brindusa:))

    ReplyDelete
  4. Ce ti-am zis,o sa fie cea mai cea din mahala,arata superrrrr.
    Vezi asemanarea cu voi?
    Deabea astept sa ma giugiulesc cu ea,de la Brandusa are un pupic iar de la mine o imbratisare.
    Numai bine!

    ReplyDelete
  5. Ofofofof, frumoasa de ea! Ai putea sa-i spui si Avocada :D :D :D

    ReplyDelete
  6. Floare de avocado? Vai...eu am un avocado de peste 10 ani si nu a facut pana acum nicio floricica, cat de mititica.O sa-l bat!
    Frumusica Brandusa si se pare ca e si norocoasa ca a nimerit la tine si la vecinul Crizantema, care o ingrijiti si ati indragit-o deja. Sa va traiasca !
    Vad ca e si cuminte, sta langa oua fara sa fure...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela, Brandusa a fost greu incercata zilele acestea. Medicii ne-au spus ca a fost batuta cu bestialitate in trecut, saptamana trecut au operat-o, au reusit sa ii salveze viata si acum este in spital, sub supravegherea medicilor. Noi speram sa o luam inapoi cat de curand. Ne-am dat seama ca nu dorim un alt caine, decat pe ea. Asa cum foarte frumos mi-ai spus, deja ne iubeste si se bucura de cate ori o vizitam, ne recunoaste si se ridica in picioare de cate ori ne vede. O vrem inapoi!

      Delete
    2. Avocado l-am mutat din balcon in foisor, a pierdut absolut toate frunzele, eu am continuat sa-l ud si in prezent are cateva frunzulite si petalele acelea albe, care rezista inca. Cam atat despre avocado:)

      Delete