Thursday, June 11, 2020

Brotacul, chiriașul și trandafirii


                  Uite așa stă lipit ziua-ntreagă, îmbătat de parfumul trandafirului și așteaptând să fie pupat 😊.  Seara, inspirat de alte sunete, se pune pe cântat, până noaptea târziu. Ce-i drept, trandafirul acesta miroase a rai, îl miros și eu de câte ori trec pe lângă el.  

                  La ora 17 fix începe spectacolul cu dalta, fierăstrăul și ciocanul, aceste unelte ale tâmplarului fiind mânuite măiastru de către Ciocănitoarea din spatele grădinii. Neobosită, nu se lasă intimidată de prezența mea și își vede de treabă până când apune soarele.

                  Chiriașului din solar îi pot spune orice, stă și ascultă neclintit orice poveste. De cățiva ani, Gușterul și-a adus toată familia în solar, astfel că nu mișcă nici un melc sau limax printre ardei și roșii. 

                  Într-un prun înalt, am descoperit un cuib mare, construit din ramuri foarte groase, lipite cu pămînt, o adevărată casuță de chirpici. Asta a fost la început de martie, am și am uitat de el. Zilele trecute însă, am observat o mișcare în cuib. Am pus scara pe prun, încercând să mă urc în pom, dar m-am dat jos repede, descurajată de țipetele părinților, două coțofene bine împănate. Până nu am luat scara de pe pom nu a mai fost liniște în grădină. Cred că au fost recunoscătoare, pentru că vișinele și cireșele au rămas în pomi anul acesta.

                   Brândușa și Romeo se bucură de toate și de toți, sunt la fel de iubitori și darnici.  

                                     
Uetersener Klosterrose


  



 Vița de ciocolată - Akebia quinata



Tomatillos

Albrighton Rambler

Artemis

 Bajazza

Bonica

 Burgundy Iceberg


Red Intuition

  

 

 Minerva

 Falstaff

 Friesia

 Jaques Cartier

 Lavaglut

Minerva

 Pink Peony


 Rhapsody in blue

 Sachsengruss

 Silver Sterling

 Twist

Zephirine Drouhine

  
New Down


Mirelun

6 comments:

  1. Parca pentru mine ai scris postarea aceasta...o intreaga colectie de trandafiri care mai de care mai deosebiti. Imbratisari multe de la noi toti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Păi da, pentru tine sunt trandafirii! Sper ca data viitoare când ne vom vedea, să fie toți înfloriți. Vă îmbrățișez pe toți!

      Delete
  2. Brotacul parca este cel din poveste,arata grozav.
    Brandusa este o scumpa,ma bucur ca are tovaras.
    Trandafiri sunt care mai de care mai frumosi.
    Vita de ciocolata de cand o ai?am luat si eu una acum doi ani,dar creste cam greu.
    Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vița o am de acum trei ani, a înflorit și anul trecut și anul acesta, dar nu a legat rod. Am plantat-o sub Paulownia, încercând să o conduc pe o arcadă. Nu se lasă, a pornit direct spre copac. Pare fragilă dar e o cățărătoare destoinică.
      Multă sănătate vă doresc!

      Delete
  3. O colectie eleganta si rafinata de rose,presupun ca au un miros divin. Sa aveti un week-end cu spor si roade bogate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trandafirii au primit în sfârșit atenția pe care o merită:i-am săpat, fertilizat, udat și au înflorit abundent, chiar și cei plantați târziu în toamna anului trecut. Trandafiri de la Ciumbrud Plant și Zdravăn, foarte frumoși și rezistenți la vânt și ger. zi frumoasă!

      Delete