Saturday, March 30, 2019

Compoziții


              Cu fiecare zi care trece lumina este mai galbenă, mai blândă,  mai caldă. Primăvara s-a așezat peste grădini, peste padure, dar și în farfurii! Urzicile ruginesc apa, leurda aburește în wok, untișorul își răsfață frunzulițele. 
           În toamnă am adus în straturi pământ din pădure și acum am compoziții cu salate și brebenei, untișor și mangold, viorele cu praz.







        Sunt rezistente în straturi peste iarnă, mulcite cu paie, muștarul roșu gigant, mangoldul, cantongul, cimbrul de iarnă și simpaticele salate asiatice: pack - choi, tatsoi, verze chinezești.













Bobul



Clematișii, liliacul de vară - Buddleja davidii, lalelele și cepele decorative sunt cele mai îndrăznețe apariții după zăpadă.











            În casă și-a făcut apariția salonul semințelor, pentru că metoda mea preferată de dezinfectare  este cea termică: 50 de grade Celsius, vreme de 25 de minute și avem asigurată și o răsărire omogenă a soiurilor numeroase.







Broscuță - cea mai isteață pisică



Mirela 

2 comments:

  1. Buna dimineata. Explozie de culori,curcubeu de plante la voi in gradina. A venit cu adevarat primavara,iar Broscuta e super tare.
    Sa aveti o duminica binecuvantata si o primavara minunata cu roade bogate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună dimi!
      Da, e gata iarna, au rămas brumele, dar vor trece și ele.
      Minunea asta mică pârăște, de multe ori o surprind în două labe, privind concentrată, joacă tabinet, etc... :)

      Delete