Friday, March 16, 2018

Aventuri SF prin grădină și balcon



            Nu avea nicio treabă. Se plimba așa, prin grădină, ferindu-se de gâștele vecinului, de Zenobia, de graurii din cais ori de pisica încremenită în vârful gardului. Se simțea moleșită de la căldura plăcută a soarelui de primăvară, voia să ațipească puțin, căuta un locușor la streașina chioșcului, dar a zis că mai stă puțin, prea era călduț și bine!
           Atunci a apărut! Măiculiță, ce specie o fi? Pare a fi om, după talie, parcă a mai văzut claia aia roșcată pe aici, dar niciodată nu s-a apropiat așa de mult! Și ce ochi are, parcă avea doi, ca două frunze de cimbru, acum e doar unul, mare, rotund, negru, care se tot răsucește, bâzâie și lucește ca ochiul de balaur! Unde să se ascundă? Unde să fugă? Încearcă să se strecoare în spatele acestui exoschelet de navă spațială ciuruită de laserele borgilor, ochiul acela imens se apropie și mai mult, parcă își vede bulinele de pe spate reflectate în oglinda translucidă, tremură ușor din aripi, inima îi ticăie ca la prima întâlnire, în fine, ce-o fi, o fi! O viață are orice gărgăriță!

*
Grădina de balcon

Semănarea în turbă

Vermiculitul, strat de mulcire


Tomatele de ghiveci- primele ore





Prima săptămână

Repicarea la tomatele de dwarf - de ghiveci, la 20 de zile de la semănare





Noutatea absolută a primăverii în cofetării!
După îndelungate studii efectuate în zone neștiute de la periferia capitalei, experții în studierea alimentelor eco ne propun o ciocolată cu arome naturale! Varietățile de arome sunt: busuioc, mentă, cimbrișor, tomate, plante urcătoare.

*
Semănarea în vată minerală



Busuiocul






*

Incredibil!
Pare un pustiu selenar, ori un experiment de pe stația cosmică!
Prin ce miracole se înalță acest lujer dintr-o sămânță cât gămălia unui bold?
Câtă informație este acolo, în părticica aceea de materie? Ce programe informatice sunt implementate, ce alchimie se desfășoară aici, sub ochii noștri, ca dintr-un fir de praf și apă să se înalțe miracolul vieții?


Incredibilă imagine!
Un satelit văzut de sus. Un complex instrument știinfiic, gândit și construit de către savanții de la NASA pentru a studia posibilitatea existenței vieții pe alte planete, care survolează un planetoid de la marginea sistemului solar!
Ingeniozitatea inginerilor este această cameră plasată deasupra satelitului, care transmite imagini în plin survol. Se văd panourile fotovoltaice, antenele de comunicații și solul îndepărtat al planetoidului.

Ardeiul Iute Triffetti Variegata semănat în substrat vată minerală

Prima săptămână




Repicarea 



 Pisica
            
         O felină rară, surprinsă undeva, prin pădurile ecuatoriale ale Guyanei Franceze. Puțini muritori au avut ocazia să vadă asemenea imagini, și mai puțini sunt cei ce au văzut-o în habitatul ei natural. Încordare, atenție, fiorul rece al ochilor, blana electrizată, lumina fascinantă care parcă emană din frunzele de busuioc... O fotografie exotică, o fotografie care parcă ne spune că încă mai există locuri neatinse de mâna omului, locuri în care plantele și animalele rare trăiesc în armonie!


  
*
Repicarea
Nu priviți spre Marte cu un telescop puternic! Mai bine lăsați planeta aceea în pace, să fie steaua anonimă de pe bolta nopții și planeta din spațiu despre care tot vorbim, în ultimul timp! Credeți că filmul "Marțianul" a fost real ori o filmare în studiou? Dar nu vă frământă, totuși, ideea că un "grădinar" a rezistat în spațiu mult mai mult decât au preconizat astronomii, astrologii, inginerii și biologii de la NASA? E doar o poveste? Atunci NU priviți spre Marte cu un telescop puternic, s-ar putea să vedeți ce a lăsat în urmă cosmonautul... 



Roșiile de ghiveci după repicare



Prima floare la tomatele dwarf cultivate în balcon cu lumină suplimentară








Verificarea germinației la semințele de tomatele


Te uiți cu microscopul într-o picătură de apă?
Te uiți cu telescopul spre constelația Andromeda?
Te uiți, pur și simplu, în jur?
Peste tot vezi același lucru, VIAȚA, miracolul suprem! 
  
Cultivați și degustați!

 Magazin de semințe de roșii

10 comments:

  1. Foarte frumoase fotografii! Dacă în postările trecute admiram grădina, roșiile, solarul, pomii ori gâștele, acum detaliile dețin rolul principal! Detalii incredibile, care chiar provoacă imaginația!
    O postare cu măiestrie fotografică, imaginație literară și plină de detalii importante pentru grădinari!
    Felicitări!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc pentru apreciere, mă bucur că îți place! Când semințele îți sunt la îndemână, marțianul, satelitul și miracolul nu-ți dau pace 😊.
      Am sa revin cu alte imagini. O seară bună!

      Delete
  2. Soro, ti-a iesit o postare de milioane, cu fotografii demne de orice expozitie de macrofotografie. Felicitari. Sa aveti o primavara minunata cu spor in tot ce faceti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc! La mulți ani îți doresc, mulți și sănătoși! Mă bucur mult că te simți bine!

      Delete
  3. Mută de admiratie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. În drumul lor către vară, sunt frumoase, gingașe, minunate. Răsadurile noastre.

      Delete
  4. Te admir nespus, mai ales ca iti ies toate ca la carte. Noi am abandonat inca de anul tecut chestia cu rasadurile, iar anul asta cred ca ne lasam de tot. E munca multa si cheltuiala si mai multa. Nu avem soare, ne chinuim degeaba. Dar ma bucura ce vad la tine si la alti oameni harnici si priceputi.

    ReplyDelete