Tuesday, May 12, 2015

Caleidoscop de Mai


  Atrasă de dialogul cu Megane 2 si Happy Garden, de pe forumul Softpedia, am îndrăznit să pășesc și eu în laboratorul grefelor. Am ales douăzeci de soiuri pe care le-am grefat pe portaltoiul He-Man. Cincisprezece dintre ele au rezistat și acum sunt în tranziție în solar. Mulțumesc băieților de pe forum pentru semințe si sfaturi.
  Grefele le-am realizat acum două săptămâni, mi s-a parut migăloasă unirea tulpinilor dar am reușit pînă la urmă. Le-am păstrat într-o cutie etanșă douăzecișipatru de ore, fără lumină, cu umiditate mare, în cutie am pus un deget de apă și le-am pulverizat des. Apoi le-am scos la lumină și treptat le-am obișnuit cu aerul încercând să evit deshidratarea. Le-am tăiat frunzele mari și le-am fertilizat cu Trainer.
  



















*
Primăvara în frunze amestecate, o bogație de arome și gusturi. 











*
Culori, arome și albine se împletesc în petalele bujorului arbustiv.




Bujorul arbustiv





  








*
  Tomatele  au început să înflorească.
Soyuz Eleven (Tom Wagner)

Canestrino di Lucca(multumiri Mathilde)

Bing cerry(Tom Wagner)





Yamali Blue(Tom Wagner)

Carolina Reaper

Chocolate op

Dancing with Smurf(Tom Wagner)

Tonnelet

Brandywine Apricot



H34 Gelb


Hibrizii Siriana F1, Trapezen și Htp -11



 Raf Tomato ( Resistant at Fusarium)



GW x P20 F4-A3




-->

4 comments:

  1. Oauuu, ce pufosenii de frunze. Ce mult mi-au placut frunzele acelea pufoase. Mirelun, iar ai venit cu noutati peste noutati. Sunt atat de curioasa cum vor arata roadele. Carolina Reaper e tot o tomata? Are frunze ca de ardei. Ca deja incep sa ma invat cu cele care au frunza ca de cartof. Inca ceva, ce program de stropire cu macerate le-ai facut? Cu ce le-ai mai dat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună Roxana, Carolina Reaper este un soi de ardei, iute, cel mai iute ardei al anului 2015. http://en.wikipedia.org/wiki/Carolina_Reaper.
      Tomatele le-am plantat cu micorize la rădăcină, ca în anii anteriori și cu Guanokalong, cu un conținut mare de fosfor, necesar plantelor în prima parte a dezvoltării și la inițierea infloririi. Pentru stropire am folosit Trainer după plantare. Voi folosi zeama bordeleză preventiv.
      Îți doresc toate cele bune,
      Mirela

      Delete
    2. Am inteles. Am citit ieri despre grefare. Pana sa vad postarea ta nici nu am stiut ca exista asa ceva. Abia acum inteleg cum a fost posibil sa creasca tomata aceea care are sus rosii, si in pamant cartofi.
      Iti doresc mult, mult rod. Si astept urmarea la rosiile grefate. Si nu doar la acestea. O zi frumoasa.

      Delete
  2. Draga mea Mirelun, ai o gradina superba, iubesti tot ce faci !

    ReplyDelete