Tuesday, September 10, 2013

Bob-Zăbavă în teacă delicioasă



Mazăre foarte dulce, cu multă zeamă și cu gust de verde proaspăt și crocant, de nici nu apuci să o pui in supă, că o mănânci cu tot cu teacă culeasă proaspată din gradină.

Mange tout cu păstăile late, foarte mari, cu bobul neted dolofan, cu tufă mică, își pregătește păstăile chiar dacă temperaturile depășesc 25-30 de grade C, iar boabele rămân fragede așteptându-te să le culegi. Se cațără pe plase sau sfori si trebuie ferită de dăunători, pentru că molia absoluta îi dă târcoale de zor. Se insoțeste bine cu iarba grasă, facelia, muștarul și trifoiul.


In supă verde cu mult unt aburit, sau in salată proaspată cu dovlecel, morcov si fenicul, mazărea cu teci comestibile este un deliciu  ce vă insoțește intreaga vară.










   



 





Mirelun

4 comments:

  1. AUUUUUUUUUUUAUUUUUAUUUU - asta inseamna ”Urlu ca lupu la Luna(Mire luna)” :) :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)))Deci tu esti lupu' lui Vasile Cugireanu...
      Iti amintesti morcovii pierduti prin buruieni? Astia sunt! Se asorteaza cu orice, sunt dulci, gustosi asa ca ne mai trebuie si la primavara.

      Delete
  2. Cred ca este grozava,imi place teribil mazarea cruda si se asorteaza de minune cu morcovii pestriti si cu prazul.
    Teaca este frageda si daca este mai matura,ori trebuie culeasa cat mai tanara?
    Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tecile raman fragede si fara ate si este foarte dulce. Am vazut ca necesita udare frecventa si ii place compania altor verdeturi. Am semanat-o in lunile Mai si in Iulie. Multumim de urare Mihaela!

      Delete