Thursday, August 1, 2013

Rucola


Semintele de rucola le-am semanat in ghivece mici de turba si cand plantutele au rasarit, am asezat ghivecele in patul inaltat, unde plantele cu frunze verzi se dezvolta foarte bine. Am incercat sa le cultiv intr-un loc semiumbrit, asezate langa alte crucifere: brocoli, mustar rosu si varza de Bruxelles, cum indica Mihaela Radulescu pe blogul sau.
Frunzele zimtate s-au dezvoltat repede, mica tufa a crescut, si-a inceput sa se intinda pe sol, voluminoasa si deasa.
Au aparut tije cu flori si silicve. Frunzele verzi se pot recolta in continuare, gustul lor este mai pregnant acum. Daunatori la rucola au fost puricii de pamant, cei negri care sar si se hranesc cu frunzele verzi, pentru care, la sfatul Brandusei, am plasat la baza plantelor castroane de culoare galbena cu apa, care atrag multi daunatori: afide, purici-carabusi de frunze si familii de plosnite.
Rucola(Eruca sativa) este usor de cultivat, cu gust si calitati nutritive deosebite.

 







Mirelun

10 comments:

  1. Mi-ai facut pofta de o salata:)

    ReplyDelete
  2. Mirelun, tu ai sistem de picurare la straturile inaltate? As vrea sa pun la anu' sistem de picurare la cutiile mele cu legume si incerc sa imi dau seama cum sa le cocot acolo.
    Inca ceva, in poza de mai sus este broccoli? Am pus si eu, dar nu am apucat sa il culeg...a si inflorit. In plus, e asa de mic...am gresit lasand frunze multe si si-a consumat energia pe frunze. Tu ce experienta ai avut cu broccoli?
    O zi frumoasa. Roxana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DA Proverbita, am sistem de picurare cu o banda flexibila. Primavara devreme se aseaza, iar pe langa banda se seamana pack-choi, mustar, rosii, brocoli si alte seminte timpurii. Se uda atunci cand temperaturile depasesc normalul sezonului. Apoi dupa ce semintele au rasarit se mulceste patul cu paie. Brocoli se aseaza la umbra sau sub plase si se hraneste la inceput cu azot apoi cu potasiu. A descris Svetlana mod de cultivare pe HG. Data viitoare poate ne vedem pe blogul tau, ce spui?

      Delete
    2. He, he, ca bine zici...as fi vrut sa imi fac un blog. Dar sunt sigura ca as fi petrecut mult timp cu el, asa ca mai aman momentul (si asa ziua are prea putine ore :) pentru a bifa tot ce am de facut cu/pentru puiutii mei. Poate cand mai cresc ei. Se pare ca mai dureaza pana imi fac si eu un blog. Hi, hi...Candva am avut un cont de facebook, dar am vazut ca il deschid mult prea des, si stau cam prea mult citind, postand si asa mai departe, asa ca am renuntat la el.
      Sunt multumita sa citesc cele cateva bloguri dragi pe care le urmaresc, si din cand in cand sa postez cate un comentariu.
      Te imbratisez cu drag! Roxana.

      Delete
    3. Roxana, nu mai amana! Vei cunoaste personal adevaratii cunoscatori, care iti vor lasa un semn pe blog sau in privat. Te vor incuraja si te vor invata cum sa cultivi. Pentru cine crezi ca traduc, scriu si experimenteaza acesti oameni?:)

      Delete
  3. Frumoase recolte... la cat mai multe si bogate. O sa incerc si eu smecheria cu castronase galbene, poate merge si la urechelnite... oh, cred ca sunt multe cat firele de iarba, o adevarata teroare din cauza ploilor de anul asta. Arata asa frumoasa si bogata gradina ta. O vara lunga si frumoasa si recolte bogate iti doresc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos Dana, incerca sa pui in castroane apa si putin detergent de vase, posibil sa le atraga culoarea galbena. O vara frumoasa iti urez si eu!

      Delete