Friday, August 23, 2013

Durdulia de Durdun


-->

  Am pornit din Fagaras, pe drumul de sub munte, catre alta zare si alt soare. 
Am stat o vreme la loc uscat si intuneric pana ce, m-am imbaiat, m-am curatat si m-am afundat in pamant moale afanat. Am ajuns la geana de lumina si curand m-am asezat intr-o gradina, altfel decat stiam eu, intre doua ape si o padure, cu mult soare si cantec de pasari. Frunzele subtirii si zvelte, usoare ca niste pene, au simtit  cenuse si ape colorate de usturoi, ceaiuri si lobode, iar radacina m-a impins catre floarea galbena. 
Iata-ma-s tot eu, rosia de Fagaras, durdulie, purpura in obraji si gustoasa pe masa.
As vrea iar sa calatoresc catre cine vrea sa ma primeasca, in gradina si in farfurie. 































Mirelun


10 comments:

  1. Vorba lui tata cand vedea o femeie voluptoasa:Ce carnivora este!
    Asa si Durdulia ta ,ce carnivora este,are niste buci de iti vine sa tot musti din ele,iar prezentarea este de nota 10+.
    Usor ,usor iti incepi o noua cariera.
    La flori cum le zice?
    Succes in tot ceea ce faci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela, chiar asa este, cu carne si gust foarte bun. Este cea mai voinica rosie de pana acum. Am vazut aceleasi rosii in localitatile Mandra si Vad, din Fagaras. Am mai gasit un soi, cu fruct mare turtit si foarte dulce , tot rosii de gradina, soi vechi.
      La inceputul verii a avut rosii multe, in ciorchine, dar acum coace cate una, dar zdravana.
      Clopoteii albastrii i-am gasit la Manastirea Bucium, la 10 km de Sinca Veche. Poate ne ajuti cu numele lor:)

      Delete
  2. durdulie si fatoasa, taman buna de-o sedinta foto si de pus pe-o coperta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))star in toata regula ...
      O zi buna Simona!

      Delete
  3. Se anunta dupa tulpina viguroasa si florile mari, inspirat nume, durdulia. O primesc si eu in gradina anul viitor daca-mi pastrezi cateva seminte :))
    Toate bune Mirela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frunzele sale sunt mici, inguste, fine, usoare ca niste pene, nu anunta o rosie de talie mare. Am pastrat seminte, pot sa ti le dau cand doresti. Colegul meu spune ca socrul lui le creste afara, neprotejate. Toate bune si tie Aurelia!

      Delete
  4. Faina durdulia ta .Si chiar e vreun soi de Fagaras sau de acolo ai dobandit-o tu? Ca si eu, desi am multe soiuri de rosii , am cazut in patima rascolirii netului de diverse soiuri , unele doar de privit si de ravnit un pic, ca n-am cum sa pun chiar din toate.Si uite asa am aflat de rosii de Prahova, de Buzau)astea le stiam), de Suceava, acum te aud cu Fagaras...aflu multe noutati :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am primit anul trecut, prin August cred, o rosie de la colegul meu care are o gradina in Fagaras. I-am spalat semintele si le-am uscat si in primavara le-am pus la treaba. La inceput rosiile crescute au fost precum Inima de Bou, aceeasi nuanta si forma, dar intre timp au inceput sa apara aceste rosii mari. Acum asa cresc si nu se mai razgandesc:) Am fost de curand in Fagaras si le-am regasit in gradina gospodarilor de aici. Tare drag mi-a fost sa vad rosiile romanesti, mari, carnoase asa cum le stiam. Mai este un soi in zona, mare dar plat si foarte dulce, foarte bun. Asta m-a dat gata, am luat seminte si de la el si vreau sa-l incerc anul viitor.

      Delete
  5. Frumoasa si cred gustoasa:) Durdulia:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E de treaba, o poti include in lista si pe ea:)

      Delete