Monday, July 1, 2013

Caisele

Batranii caisi din gradina noastra, inalti si sobrii, ne-au daruit anul acesta fructele mult asteptate: mari, parfumate, dulci, portocalii, vesele.
Mirosul lor vesteste parguirea, asa ca am sarbatorit in bucatarie, cum ne-am priceput noi mai bine, recolta cea bogata. Cu compot, gem, dulceata, prajitura, asistati de la distanta de Mihaela si retetele sale condimentate cu ghimbir, anason stelat, lamaie, baton de vanilie, menta, roinita si alte asemenea.
S-a pregatit si un butoi pentru o tuica, se spune ca foarte parfumata.
Mirelun

14 comments:

 1. Mi-ai facut pofta de caise! Cand ma uit la fructele alea pe ramuri imi vine parfum de caise.

  ReplyDelete
 2. caisele si pepenii galbeni sunt "fructele exotice" preferate, iar dintre cele "neaose" regine sunt merele si strugurii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vasile, la mine in ordinea aceasta: cirese, struguri, pepene galben, caise.
   Dar "Un An Bun"?

   Delete
  2. Un an bun... începe bine! Sau foarte bine!

   Delete
 3. Replies
  1. Dani, impresionant rodul lor, abia acum i-am cunoscut mai bine!

   Delete
 4. Soro, tuica de caisa nici nu-i poti zice "tuica", atat ii de vuuuuu, minunataminunataminunata. zici ca bei ambrozie. Ti se umple palatalul de savori varatice si decadente de fruct parguit la soare canicular. E CEVAAAAAAAAAAAAAAAA! Bei o data nu uiti o viata. si inca una, si apoi renasti doar ca sa mai gusti asa ceva! Parol! Eu asa am de gand. :D :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sa vina Oana cu slana, masa avem gata, va astept la degustare...Mai avem treaba cu strugurii, aici chiar ca ne-am incurcat. Avem nevoie de ajutor.

   Delete
  2. Phlox, s-a desavarsit licoarea, si este asa cum ai descris-o mai sus! Mare realizare frate...

   Delete
 5. Sa aveti mancare la pofta!... sau cam asa ceva, cred ca-i de la tuica de caise, ca se simte pana la Valcea.Sa o savurati cu placere. O saptamana spornica si rodnica va doresc.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Am ridicat capacul butoiului ieri si l-am pus repede la loc.. o fii de bine, nu prea stiu. Va pricepeti?

   Delete