Thursday, April 25, 2013

De primavara

S-au implinit campurile, cu flori galbene, cat vezi cu ochii, pana la orizont.
Lanuri de rapita, cu flori galbene, aprinse. Ieri m-am oprit si le-am privit cu atentie .



In gradina, doua cantatoare vrednice, cu capul verde si pieptul spicat, tineau o cuvantare pentru toate gardurile din zona. M-au privit cum le dau atentie si nu s-au dat duse.



Bobul Cary Grant, a inceput sa infloreasca, i-am facut poze fata si profil.


Varza de vara e bine, azi plantam si restul de varzoase, folosim terenul acoperit cu paie si carton.


Urcatoarele, care imi plac foarte mult:
Clematisul alb Miss Bateman, a fost prima sosita anul trecut, la fel a imbobocit si acum. Apoi, Dolicos de care imi era dor, se descurca binisor , azi o indrept catre gard, iar Susie cea frumoasa, cu surata ei, cauta sprijin catre soare.




Eremurusul roz, si-a dat arama pe fata si m-a asteptat cu ciuful asta razvratit,



Ceva albastru si nou ...



Salata e gata, tataneasa  a inflorit si e uimitoare si a aparut primul mugure la glicina asezata langa foisor.

Este primavara colorata, calda, parfumata si ciripita.










Mirelun

14 comments:

  1. Mirelun, ce frumoasa prezentare! Observ ca la tine este ceva mai cald decat la mine. Nu stiu unde e gradina ta, dar la noi inca nu a inflorit liliacul. Multe din plantutele tale eu nu le cunosc. E frumoasa varietatea de culori si forme pe care o vedem la tine in gradina. Imbratisari cu drag! Roxana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gradina este la Sud de Bucuresti. Cam 15 minute. Padurea si apa le inspira..Vad ca si trandafirii dau semne bune. Acum se pune porumbul dulce? De el am uitat.

      Delete
  2. Mirei, si eu vad ca esti mai inaintata decat mine la vreme, ca la mine nu este liliacul inflorit inca:))
    Am facut si eu rost anul acesta de o clematita alba, la schimb cu una grena si ma bucur din tot sufletul!!!
    Cred ca te-ai saturat de salata rosie nu? Sa lasi una de seminte!!!
    Pupicei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. In toamna iti trimit seminte si cateva rasaduri de salata. Eu am plantat din toamna rasad si parca este mai gustoasa salata. spor la treaba!

      Delete
  3. UUUUf cat ii de bine! Si ce parfuuum...mmmmm
    Pai, dragutule, ala seamana cu nea' Graurian, parol! Cred ca a venit sa "vaza" ce recolta vor face pomii matale ca sa stie ce sarsanale aduce cu el! :) :) :)
    Minunat! Iar salata, muhericilor, sa stiti ca e grrrrrozava.Stiu, ca nu ma mai saturam de ea ieri! Sic!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))Stai sa vezi ce sarsanale le arat eu lor! Punem plasele lui Sam :))

      Delete
  4. Doamne, Mirelun, am ajuns acasa si, cand am deschis sacosele de la tine, nu mi-a venit sa cred: o intreaga colectie de rasaduri ! pai… iti sunt datoare pe veci ! :) pe bune, m-am gandit cum sa fac: imi fac un cont pe sunphoto, si documentez cum a evoluat fiecare rasad – pt. ca au provenienta certificata de la tine - apoi, strang seminte de la ele, si le-mpart si eu la randul meu celor de la care am primit (ecoruralis, banca de gene Suceava, prieteni). Se vor bucura, stiind provenienta si c-au fost ingrijite de tine. Am vazut tataneasa si ma bucur c-ai plantat-o si pe ea.

    Asa ma bucur cand intru la tine pe blog, si vad: uite, are Mirela si Eremurus, apoi, Dolicos (oare, ce-o fi Dolicos …? ) a rasarit si el… De parca, nu doar pentru tine le-ai pus, ci pentru toata lumea, ca sa vezi cum ar fi lumea, dac-ar fi intreaga si cu frumusetea nestirbita, ca la-nceputul vremurilor... Frumos... !
    Ma bucur, si multumesc mult pentru rosii.
    (in ultima vreme s-a-ntors si norocul meu, si Susie cea frumoasa a rasarit si la mine: si nu una, ci sase deodata... :))
    Cami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce bine ca a rasarit Susie la tine, ma bucur. Am mai dat cateva seminte colegilor.
      Nu esti datoare deloc, sa fii sanatoasa si sa va bucurati de rod. Le plantam si vedem cum o sa fie anul acesta. Dolichos Lablab, are si pastai si flori si iti incanta privirea cu nunatele de violet si roz. Este o urcatoare viguroasa. Mi-a dat Svetlana o pastaie si am vrut sa vad cum merge, are o vigoare pe care nu am mai intalnit-o. Vecinu' m-a intrebat daca se mananca, ca e pe gardul care ne desparte:) . Ne auzim.

      Delete
  5. Eremurusul e favoritul meu in postul de azi ! Arata extraordinar, l-as tine numai pentru frunze, unde mai pui, ca are si floare interesanta :) Si salata e grozava, cred ca poti imparti la familia largita, pacat, ca nu se poate congela ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dani il astept si pe cel galben, el inca nu s-a trezit:) Multumesc!

      Delete
  6. Hi, hi, Mirelun...si eu sunt cam la 30 de minute de sud de Bucuresti. Poate suntem mai vecine decat credem. Mai vorbim prin e-mail despre asta, nu? O zi cu spor in toate!

    ReplyDelete
  7. eremurusul cu zambile, irisul şi liliacul primesc aplauze din partea mea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. astept eremurusul si anul acesta... se spune ca nu soseste intodeauna.. sa vedem!

      Delete