Saturday, March 23, 2013

Actorul Principal

Rasadul de bob,  pentru ca despre el este vorba, se pregateste de plecare. Are doua saptamani de la sadire, temperatura in balcon a fost de 14-18 grade C, a avut multa lumina si umiditate. A fost stimulat inainte de sadire si tinut la rece. Este primul rasad pe care am sa-l plantez in gradina in acest an si eu zic ca se va descurca, la cat este de voinic. Bobul necesita musuroire si sustinere pe parcursul dezvoltarii . Am sa-i pun in apropiere seminte de Phacelia si mustar rosu.
Sa vedem ce isi mai doreste gradina, o sa-i povestesc despre praz, capsuni, leurda, salata...










Sa ne auzim cu bine,
Mirelun.

10 comments:

  1. Replies
    1. E mare Dani, asa a vrut el sa creasca in ultimele zile.

      Delete
  2. Ioooooooi, măiculița cata' mai zdrahonu'!!!! O minune de shogor!
    Mireluniciule, ești grozava! Si physalisul e fain! Rosiutele ușurel cam lunguțe. Probabil ca seara ai uitat sa le pui perdeluță sa nu intre deloc lumina de pe strada la ele...asa-i? Si ce praz cotosman, si ce ...telina? frumusica... Te invidieeeez. DE BINEEEE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am uitat de toate Phlox...incerc sa recuperez cate putin si iti multumesc ca ma ajuti!

      Delete
  3. Mireluuun, ce urias!!!
    Am vazut ca ai si castraveti. Sau sunt dovlecei? Am pus si eu castraveti, au deja cam 2 frunze adevarate, dar au inceput sa se ingalbeneasca usor, usor pe margini, ce as putea sa fac? Vor oare mai multa lumina, oare mai multa apa? Roxana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proverbitta sunt castraveti, n-am pus dovleceii inca. Eu folosesc tot timpul la castraveti infuzia de foi de ceapa, si pe frunze si pe sol cand ii scot afara. A treia varianta de aici? http://www.e-gradinarit.ro/doctorul-plantelor/126-bolile-curcubitaceelor-castraveti-dovleci-pepeni

      Delete
  4. Mirelun, multumesc pentru link. Am gasit un ghivecel cu o plantuta careia i s-au uscat de tot primele frunzulite (nu cele adevarate). Si semanau cu cele de la ultima varianta din link. Le-am facut o poza, sa vad daca o mai gasesc. Cred ca a fost prea cald pentru castravetii mei. I-am mutat acum in alta parte unde au si mai mult aer. Iti doresc o duminica frumoasa si odihnitoare.

    ReplyDelete
  5. Mire, asa infricosator este linkul asta de mai sus, de ma ia cu friguri :))
    Rasadurile tale sunt frumoase, dar cred ca nu toate au loc pe pervaz, exact in geam, nu?
    Mie mi se pare ca am ramas in urma cu unele care nu au rasarit cum trebuie :(
    Castraveti am pus acum cativa in coji de oua si dovlecei in ghivece de carton si astept sa rasara:))
    Ai prin casa sare epsom?

    ReplyDelete
  6. Sarea amara sau epsom este una dintre fertilizatori cei mai tari pentru rosii, dar cand le plantam in gradina, nu acum. Eu intrebam asa, preplantare :)))
    Pup!

    ReplyDelete