Thursday, August 27, 2015

Vine toamna?


  Prunele se adună în găluște, roșiile se strâng în panere, pepenii au prins aromă. 
Silvia ne-a adus găluște cu prune, aromate și zemoase. Am gustat și grâu copt pe sare, un deliciu crocant! Mirosea a coajă de păine, proaspăt coaptă. Frumoasa, talentata și nemăritata mea, Silvia :)





 Ardeii iuți Bulgarian Carrot, Royal Black, Brazilian Star Fish, Bishop Crown de la colegul meu Dumitru Ciuciu.


Cafe Bule - J&L Garden




Orange Russian 117 sau Dawson's Russian Oxheart



H34 Gelb

Alki Blue Blood - Tom Wagner

Clackamas Blueberry - Tom Wagner



Stripes of Yore - Tom Wagner

Yamali Blue - Tom Wagner


Summer Cider Apricot

Caspienne Rose


Kardinal Tshyornyi 


Nicoviotis Orange

Canestrino Garfagnana și Canestrino Luca

Fragola Garfagnana


Cow's Tit-Țâța Vacii

Medaille D'or



Striped Roman

Tonnelet

Green Grape și Prue

Dester Beef

Purple Pear Brandywine


Yaska Yugoslavia


Strawberry Leopard - Brad Gates

Moya Verte

Persimmon si Orange Strawberry

Sunrise Bumble Bee


Kotlas - grefă

Scabitha - Brad Gates

Piennolo del Vesuvio



Brandywine Apricot

Kulka's Portuguese heart 


Orange Strawberry, Brandywine Apricot, Buraker's Favorite

Blush

Green Tiger


Brin de Muguet



 Htp11

Hibrizii Trapezen și HTP11


Gogoșar Gogomax

Pepene galben

Colosal Creek 

Carolina Reaper


Mirela

-->

9 comments:

  1. Imi ploua in gura la galustele cu prune,iar colectia de tomate m-a dat pe spate.
    Care mai de care mai interesanta si cred fiecare cu un gust deosebit.
    Asa cum ti-am mai zis,urmeaza sa mesteresti un soi propriu de tomate.
    Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, am avut gura plină vreme de câteva minute bune....
      De grâu am fost uimită, am rugat-o pe Silvia să-mi spună cum l-a pregătit. Era grozav!
      Un soi propriu zici?! Mai am multe de descoperit.Numai bine și vouă!

      Delete
  2. Mireluuuun, tava cu galuste cu prune agita papilele gustative pana la un nivel maxim. Ce sa mai spun de toate rosiile care mai de care mai speciale si mai ochioase. Felicitari pentru munca depusa si pentru dorinta de a (ne) descoperi atatea soiuri in atatea forme si culori - gustul il stii doar tu :) Apropos, pe cand o recenzie la gustul rosioarelor prezentate? Iti doresc o toamna frumoasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc mult pentru urări! Tu ce mai faci?
      Vă las pe voi să descoperiți gustul tomatelor :) o recenzie îmi este greu să fac.
      Cu drag,

      Delete
    2. Noi suntem bine...culegem roade, facem planuri pentru anul urmator, verificam bloguri dragi :) asteptam postari noi la blogurile dragi.

      Delete
  3. Ce frumuseti! Podoabe de vara. Felicitari, inca un an bogat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana! Salvia are și tulpina albastră, nu doar floarea!

      Delete
    2. Mirela, nu am mai vazut atatea soiuri de rosii adunate la un loc! Ti-am pomenit recolta si diversitatea intr-o discutie de gradinari tocmai aici in Canada.
      Despre care salvie vorbim? Da, Black&Blue are tulpina as zice indigo, dar am vazut si la alte salvii culoarea asta albastru inchis. Ce mai fac salviile tale?? Imbratisari si zile imbelsugate :)

      Delete
  4. Vai ce de soiuri de rosii, care mai de care mai interesant!
    Galustele alea arata demential, nu cred sa fi mancat vreodata, in zona din care sunt eu nu se fac, dar astea din poza mi-au facut cu ochiul :))

    ReplyDelete