Saturday, November 18, 2017

O inimă pentru fiecare


               Inimi de grădină care ne încântă în fiecare vară și ne dau curaj și speranță că vom avea recolte bogate și sănătoase. Cafenii, portocalii, roșii-roz, albe sau galbene, roșiile inimă de bou sunt iubite și cultivate cu mult drag de grădinari. Unele au vârful ascuțit, altele au frunzele penate-ușoare, unele au fructe mari și cărnoase, altele au fructe cu umerii albaștrii, dar toate sunt inimoasele grădinii.

              Colorate, asortate și întodeauna favorite, într-o colecție vară-toamnă 2017, dați un clic pe link-ul magazinului si gasiți povestea și semințele.















 




Sgt. Pepper's









Reinhard's Green Heart












-->

5 comments:

  1. Buna soro, minunate aceste "inimoase" ale gradinii care ne incanta prin culoare, forma si gust. La cate soiuri si varietati ai in magazin este practic imposibil sa nu poti satisface orice gust sau pretentie. Pe mine in acest an m-au incantat Coeur de Boeuf Noire, Fox Nose, Teton de Venus dar si romancutele de Cluj, Durdun ,Botosani, Hida si Inima lui Calin. Pentru anul urmator in afara celor care le am vreau sa incerc Rosii de Sărăcsău, Orange Russian 117 si Mrs. Schlaubaugh’s famous strawberry.
    Multumesc pentru informatii si minunatele imagini ce m-au facut sa ma simt in plina vara chiar daca afara e o burnita urata de Noiembrie si va doresc o duminica linistita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună frate! Roșiile de Sărăcsău sunt "mignone" dar sunt multe pe ciorchine, seamănă cu Anna Russian, dar au frunzele și statura diferite. Orange Russian are o "tușă" modernă, cu vârful ascuțit, e și bicoloră, o îndrăgești pe loc când o vezi și o așezi în coș alături de o clasică. Mrs. Schlaubaugh's famous strawberry are o talie XXL, e o roșie mare frate!
      Mie mi-a plăcut Erdie Family Oxheart, o inimă cu gust dulce, mult peste alte soiuri. Este și timpurie. Îmi amintesc că fugeam cu ea în mână ca să găsesc o gură în plus care s-o guste.
      Mi-a făcut plăcere să cultiv aceste soiuri și să împart cu voi bucuria degustării! O zi frumoasă vă doresc!

      Delete
    2. La Durdulia de Durdun fructele se măresc pe măsură ce planta se înalță, asta a fost mirarea primului an cu Durdulia. Chiar am râs cu colegul Durdun care îmi spunea că se îngrașă și el precum roșiile sale.

      Delete
  2. Multumesc frumos pentru aceste informatii ! Vasile are mare dreptate: " imaginile sunt minunate "! Succes maxim pe mai departe !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc pentru urare și gânduri bune! Pozele sunt din grădină, mai toate sunt realizate după ora prânzului, fructele sunt abia culese, naturale, fără adaosuri. O zi bună Mihaela!

      Delete