Monday, November 10, 2014

Vecini de toamnă și de gard

  
  Rumba, un cameleon la trecerea dintre anotimpuri. 
Culorile apun și răsar în petalele acestui trandafir, pe care îl ofer sărbătoriților acestei luni. 



  Picuri de culoare,
 unduiri fine,
 siluete fragile,
 culori luminoase,
 aromă ușor amară prezentă peste tot,
 toate înfiorate de șoaptele acestor flori.

 Le-am mângâiat cu privirea și ne-am salutat și în aceasta toamnă. 











  În grădină, petalele trandafirilor sunt mozaicuri de culoare. Sunt florile care își păstrează prospețimea în ciuda frigului. 

   

















Mirelun

7 comments:

  1. Buna seara soro. Superbe flori mai ai, trandafirii isi prezinta ultina colectie pentru aceasta toamna inaintea hainelor de nea iar crizantemele sunt o minunatie( probabil ca-s de vanzare -nu?).
    Sa aveti o seara linistita plina de parfumul imbietor al toamnei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crizantemele vecinului sunt de vânzare iar trandafirii au trecut de prima zăpadă. Sunt minunați!
      O zi frumoasă vă doresc!

      Delete
  2. E vremea crizantemelor! Coafate in toate felurile, pudrate in toate culorile si nuantele, ele sunt florile toamnei! Totusi trandafirii, asa cum spui (scrii), pastreaza eleganta si nobletea innascute! Iar primul... primul este ireal! Parca este un dervis rotitor, parca este o veioza din budoarul unei contese, parca este fantezia unui sticlar care modeleaza siliciul incandescent in petale aprinse! Minunat, totul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumba este un cameleon, iar în ceața toamnei culorile lui se amplifică. Dacă aș putea i-aș surprinde nuanțele schimbătoare pe tot parcursul zilei. Frumoasă descrierea ta, mi-a plăcut! Mulțumesc Miruna!

      Delete
  3. E frumos ca focul, trandafirul Rumba! Ce incantator sa vezi trandafiriii cum sfideaza frigul. Ce floare este cea glbena inainte de trandafirul alb? Cred ca am avut-o vara asta si nu stiu daca este anuala sau perena. Numai bine Mirela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. L-am privit și ieri pe Rumba, după încă o săptămână, petalele sunt tot aprinse.
      Floarea cea galbena este o Rudbeckia pe care o am de la Antuza. Mi-a dat semințe în primăvară și am crescut răsad. Este primul an în care le cresc pe acestea cu floare mare. Antuza spune că se autoînsămânțează dar că an de an își modifică aspectul, apar și petale maron sau mai închise la culoare. Mi-a spus Antuza că există si rudbeckia perenă cu frunzele ușor argintii și mai prelungi.
      îți urez o săptămână bună Dana, toate bune!

      Delete