Wednesday, August 7, 2013

Rapsodie in Galben

Gradina in luna August cu gust bun, de copt, de soare fierbinte.

Porumb dulce, physalis, tomatele de culoare gabena, soiurile Yellow Giant Belgium si Aunt Gertie's Gold,  Dulcia, Perun sau Golden Sunrise, castravetele lamaie, dovlecelul galben, kiwano nou poposit, toate imbracate in galben.
  
Flori minunate care ne incanta privirea, de trandafiri, condurasi, delphinium si mult asteptatele tomatile.

















 

  






Mirelun




12 comments:

  1. Ce de bunatati, ce de frumuseti, cateodata va invidiez pe voi cei cu gradini, insa ma bucur cand vad asa bogatie. Spor si bucurati-va de ele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Greenule , multumim de urare, ca avem mult de lucru in gradina. Urmeaza ceapa, usturoiul si legumele de toamna. O zi frumoasa si un sfarsit de saptamana placut!

      Delete
  2. Salata de rosii multicolore gustata la tine a fost un festin! Gradina ta este un mic rai! Sa va bucurati de ea mult timp de acum incolo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosiile acestea galbioare sunt blondutele gradinii, cele negre sunt irezistibile, iar cele rosii miros incredibil. Avem mereu vizitatori:) Am gasit o poza de la inceputuri si nu-mi vine a crede nici mie. Multumesc Brandusa!

      Delete
  3. Replies
    1. Va multumesc Doamna Elisa, si noua ne place mult! Mergem zilnic, acum ca avem si un caine care ne asteapta...

      Delete
  4. Replies
    1. OH , da, ne ameteste soarele acesta Dani! O vara frumoasa in continuare va doresc,

      Delete
  5. Un concert in toata regula, soiuri surprinzatoare, multa dragoste. Nu cred ca am vazut pe nimeni care sa acorde atata atentie si sa ingrijeasca plantele asa cum faci tu Mirelun. Sunt minunate si fotografiile au reusit sa redea un pic din minunatiile din gradina ta. O vara rodnica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim Aurelia, o sa facem o pauza pentru vacanta! Mult spor la toate!

      Delete
  6. Vara asta se poarta galben,azi am taiat si eu o tomata BigYellowZebra,grozava,iar rosioarele galbene para sunt grozave.
    Floarea care seamana cu Suzana cu ochi negrii se numeste Rudbeckia triloba - http://www.perennials.com/results.html?findplant=Rudbeckia
    In Feng-Shui,Galben si auriu, sunt simbolul puterii, dar ne confera si toleranta, rabdare, intelepciune dobandita din experientele anterioare.
    La anul ma axez mai mult pe tomate galbene,sunt mai gustoase.
    Sper sa mai gasesc castravete lamaie cand vin in Bucuresti,trebuie sa il gust,am auzit prea multe laude la adresa lui.
    Numai bine!

    ReplyDelete
  7. Mihaela, Rudbeckia triloba, am primit-o de la o doamna din Botosani, impreuna cu alte trei plante perene galbene. Ii multumesc cu aceasta ocazie, sunt frumoase toate.
    Ai vazut physalis philadelphica-tomatillo verde de la tine? Are 1 metru inaltime si este plin de flori. A crescut foarte bine intre bob si tomate, in semiumbra si nu cu foarte multa apa la radacina, dar inconjurat de o patura de trifoi. Trandafirul alb este Morsdag, si este foarte frumos. Semintele de Kiwano sunt de la nasu', colectate din fructe din comert, stimulate.
    Castravete alb si lamaie sunt pe gard, te asteapta! Cele mai multe fructe cresc catre vecinu' abia reusesc sa le recuperez, fiind rotunde. Este foarte gustos, e adevarat.

    ReplyDelete