Friday, July 19, 2013

Vinetele


Am semnat la inceputul lunii Aprilie mai multe soiuri de vinete, printre care si cele albe. Le-am pregatit solul cu macerat de gainat , am acoperit cu o folie textila si le-am plantat in gradina la inceputul lunii Mai. Am acoperit plantele cu o folie transparenta si perforata, la fel ca si pe ardei, si tufele de vinete s-au dezvoltat frumos si au inflorit. Le-am hranit cu cenusa la radacina, cu foaie de ceapa pe frunze si cu bor pe delicatele flori. Primele care au rodit au fost vinetele albe, cele violet sunt inca boboci. Nu stiu gustul acestor fildesii, dar am aflat ca sunt mai fine si nu sunt iuti. Cred ca ne va trimite Mihaela cateva retete gustoase.
Au mai aparut in gradina , tot de culoare alb si violet, liliacul de vara Budlejja, pastaile de Dolicos indian, am gasit zece oua de broasca testoasa si pe gard am gasit zoreaua norocoasa. 



 





 
   





Mirelun

10 comments:

  1. Mirelun, ce bine ca la tine in gradina cresc si oua!!! :lol: Par de rata ( desi sunt asa de mici, deci nu-s de rata ), stiu ca rata face oua pe jos, pe unde nici nu te astepti :)
    Ce faine-s vinetele albe! Eu am soiul rotunde si albe si acum fac flori, abia...
    Sa le mancati sanatosi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa am zis si eu doamna Elisa, pamant bun , ce sa mai...:)
      Multumim de urari!

      Delete
  2. Mirela ti-ai luat rate pitice si nu mi-ai spus?:)))))) Cand ne intalnim sa le aduci sa le punem la incubat sa vedem ce iese!
    Vinetele sa le mancati cu placere ca tare frumos arata!
    Elisa rata face oua pe jos daca nu au cuibar:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu Brandusa, a venit Crizantema si le-a luat cu salvarea, le-a dus direct la caldurica si aseara mi-a povestit de mama lor.
      Ar fi grozav daca v-ati intalni, aveti ce vorbi. Mie mi-a povestit o multime de lucruri despre ratele salbatice si ouale lor, de bufnita care striga din copacul celuilalt vecin... Doar ca atunci cand se porneste, nu-l mai opresti.

      Delete
  3. Anul trecut am avut doua fire de vinete albe rotunde,dar nu mi-au placut,raman tot la vinetele violet alea grasane.
    De retete sa te uiti la Brandusa in postarea ei cu vinete,acolo am pus cateva.
    Liliacul este fain ,sper la anul sa imi plantez si eu,iar fotografia cu zoreaua a iesit super.
    Din oua cine stie ce balauri mici vor iesi.
    Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela, iti spun eu azi ce gust au vinetele. Am citit si retele, multam fain!
      Liliacul de vara miroase foarte frumos, si a crescut foarte repede.
      Ouale le-am gasit la o adancime de 40 cm, se vedea si tunelul sapat din lateral de broscuta. Balauri zici? Da, dar poate dragalasi..Trebuia sa o vezi pe Brandusa cum isi insurubase tot nasul ei lung in gaura broscutei.

      Delete
  4. Frumoase vinetele, Mirela ! Acum, dac-am capatat curaj, o sa pun si eu la anul, pt. ca m-a disperat revarsarea de legume "romanesti" (cica... ) din piata, toate fara gust, pana si bietii tarani au luat-o razna: sambata am mers la Targoviste la socrul meu, si pe tot drumul de la Bucuresti la Targoviste - altadata plin de legume din care mai gaseai cam 5-10 % adevarate - de data asta n-am mai gasit nimic.
    Ori cumpara toti de la piata de gros, ori cineva ii pacaleste si le vinde rasaduri din acelasi soi, dar toate fix din acelasi soi, cu coaja tare si fara gust.
    Cred ca ultima varianta, pt. ca si rosiile de la socrul meu din gradina (din rasaduri cumparate din piata) erau din acelasi soi cu alea de pe drum, dar absolut toate !

    Asa ca, daca costa la fel de putin si sa cumperi - si sa ti le plantezi singur - cred ca e o afacere sa ti le faci singur. Bineinteles, asta daca te folosesti de ce spune Phlox, pt. ca altfel, timpul pierdut si chimicalele costa.

    Foarte frumoase pozele. Minunate flori. Nu stiu de ce, dar cred ca oua de salbaticiune inseamna un noroc frumos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CAMI, am gustat vinetele si sunt bune, bune! Asa ca semintele le opresc si le pun bine, ca sa le ai pentru anul viitor. Multumesc mult!

      Delete
  5. De abia astept sa le arat fetelor floarea Budlejei! Ce bucurie si pe capatana lor ca avem asa material saditor bun!!!
    In rest, ce sa mai graiesc? Ca la mine vinetele, cele 7 mici si inguste, ca nu pot zice mari si late, ca ma bate Doamne-Doamne pentru minciunele,ca mustele Croitorasului cel Viteaz, vorba aia, sunt cat era rasadul tau cand le-ai puis in gradi. Oi manca si eu de Craciun din ele, probabil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budleja este splendid, are peste 1,5 m inaltime. Astept cu nerabdare sa vad si Eremurus ce face.

      Delete