Friday, July 12, 2013

Frumoasa Vara

"Sfanta-i vara!" exclama bunica si strangea rufele albe, uscate, mirosind a sapun oparit si faina apretata. Apoi le calca cu fierul sfarait, si era pe deplin multumita ca a facut doua treburi deodata. Mi-o amintesc cum cu rabdare scotea samburii la visine, curata marar si leustean, mazarea si fasolea, fara graba si in liniste. Toate vara...
*
E frumoasa vara si plina de rod colorat, trandafiri mirositori, fasoli urcatoare, castraveti zemosi, condurasi si o Brandusa, rosii incretite, ceapa, usturoi, gaze de tot felul si aburi de seara.    





















 






Mirelun

4 comments:

  1. Frumos pictorial,bunica stia ea ceva,incet ,incet ii calci pe urme,in plus nu mai este mult si poate vei fi si bunica.
    Cartofii sunt aia din fan?
    Nu stiu cum ai reusit sa faci foto la zmeurica,am avut si eu primele boabe de zmeurica ,dar nu am reusit sa le trag in poza,cred ca le-am bagat prea repede in gura,asa ca data viitoare.
    Toate sunt bune si frumoase,dar fara suparare,fotografia care m-a dat gata si la care tot am zabovit este a Brandusei,este din ce in ce mai frumoasa,imi place cum sade printre tomate si se gandeste ce fain este sa te odihnesti un pic.
    Succes in tot ceea ce faci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mihaela, cartofii sunt cei din fan, am facut prima incercare. Au coaja subtire si sunt buni la gust. M-am amuzat cu boabele de zmeura si gura, iar despre Brandusa stiam eu ca-ti place ...

      Delete