Sunday, May 19, 2013

Trandafirii in luna Mai



Falstaff









Friesia




Iceberg





Paul'S Scarlet









Golden Shower


Rumba 








Sachsengruss







Bonica


Chrysler  Imperial


Graham Thomas



Nostalgie 



16 comments:

  1. Frumosi foc toti, dar rumba este demential :)
    Foc, pasiune, caldura...superb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angeli, m-am uitat azi toata ziua la el si am adugat si pozele. Ca sa-l vezi mai bine:) E un trubadur si jumatate, un cameleon, ieri avea galben in crestet, acum are rosu, ieri era plat acum are alta forma. M-a iertat dragul de el, anul trecut l-am mutat de la locul lui, la o luna de la plantare. Greseli de incepator! S-a suparat intr-atat incat nu a mai inflorit si abia daca a tinut cateva frunze. Am crezut ca l-am pierdut. Dar acum iata ca imi atrage privirea si desi eram fidela lui Falstaff, azi m-am uitat mereu la el:) O seara buna si am sa ti-l mai arat si maine!

      Delete
  2. Superbi !!! Si i-ai fotografiat pe masura :) Un inceput de colectie redutabil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Dani, iti scriu din gradina cu trandafiri si iti trimit gandurile mele: Falstaff isi tine capul plecat in semn de salut, e putin cam dezlanat, ca un adolescent, dar e hotarat si plin de vioiciune. Graham Thomas este inca scund, dar are bobocii atat de mari si ma tine cu sufletul la gura sa nu cumva sa pierd spectacolul, apoi mai sunt imbobociti: Ilse Kronung si Balet. Golden Shower s-a deschis azi, Saschengrus am adunat de inca o dulceata, Nostalgie are o culoare teribila, am sa-l adaug la postare si vine din urma Nina Weibull, trandafirul pe care vi l-am aratat, incepand cu luna Februarie. Urcatorii acestia parca au suflete, s-a schimbat toata gradina de cand au inflorit, sunt mai inalti ca noi si cer multa atentie. Nu am crezut ca am sa ma simt asa, parca impart totul cu ei. O saptamana plina de petale iti urez!

      Delete
  3. Oauuu, atat pot sa spun! Frumosi, frumosi. Uitandu-ma la poze parca am si simtit parfumul si petalele lor catifelate. Cu drag, Roxana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce faci Roxana? Urcatorii au inflorit primii, mai am cateva poze cu boboceii celorlalti trandafiri, revin si cu ei cand se vor deschide florile. Trebuie urmariti zilnic acum... Nici nu ma mai uit la rosii. Te sarut, Mire

      Delete
  4. Sunt absolut superbi! Cred ca trandafirul este regele florilor. De unde i-ai luat pe ce rosii de dulceata?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I-am luat de la Ciumbrud, in toamna lui 2011 si primavara lui 2012. Le-am pus si micorize la radacina, asa m-au sfatuit ei. Au rezistat bine la gerul din 2011-2012, ma asteptam sa-i pierd, dar nu s-a intamplat asta. O zi buna!

      Delete
  5. Ce frumosi aunt trandafirii tai, mai ca-mi faci in ciuda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Green, nu vreau sa se intample asta!:)) Am facut de doua ori dulceata, dupa reteta ta si a iesit foarte buna. E prima data cand fac asa ceva si nu mi s-a mai parut complicat. Mie mi se pare Sachsengruss mai parfumat decat Rose de Rescht. O zi buna!

      Delete
    2. MINUNATII MINUNATE!!!!!

      Asa: in oala/cratita sunt petale laolalta cu soc? De ce? si 2 - cine este in ultima poza?

      Delete
    3. Ma bucur ca ti-am fost de folos, eu am amestecat petalele deci n-as putea sa-ti spun, iar de mirosit mi se pare ca miros la fel de puternic :)

      Delete
  6. Multumesc Phlox! Am facut dulceata din petalele de trandafir, dupa reteta lui Green si am adugat si cateva flori de soc, pare mult parfum,dar nu e:)
    In ultima poza e Allium Gladiator. Sunt doua plante si artista gradinii, micuta vecina, le saluta in fiecare zi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna,
      Imi poti da si mie, te rog frumos, linkul cu reteta de dulceata de trandafiri de la Green? Multumesc mult. Adresa mea este: jozefinero@yahoo.com

      Delete
  7. Astept sa ni-i arati si incarcati de flori, nu doar asa...cate o floricica sau boboc. :)
    Am luat si eu de la 4garden, Ciumbrud adica pe Chrysler Imperial , Falstaff , pe Hocus-Pocus pe care il astept nerabdatoare sa infloreasca, insa ma astept sa fie mici la mine anul asta ca sunt abia in primul an.Insa si o floare mica-mica daca as vedea, m-as bucura :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite, acum e bine?!:) FAlstaff nu se lasa condus, vrea sa fie lasat in pace. In Noiembrie implineste 2 ani de la plantare. Chrysler cred ca se va deschide azi. Paul a lui Scarlet a capitulat si m-a lasat sa-i fac poze.
      Este adevarat: ma las atrasa de detalii... e aproape un defect:)

      Delete