Sunday, April 14, 2013

Ciresul

Voinicul acesta coace niste cirese roscovane pe o parte si galbui pe cealalta, tari  si gustoase, devreme, cam cand incepe vara.
Azi a venit randul lui, sa fie descantat de albine.

Langa cires, dupa gard, stau gainusele vecinului, abia asteapta sa le salut. 
Brandusa,  am vorbit azi cu cocosul si mi-a povestit pe indelete cam ce le trebuie. Au mancat pe saturate si s-au asezat in gropitele din spate.


Tarhonul si brocoli, iesite cu bine din maternitate,  s-au asezat confortabil in patul inaltat.



Salata si-a mai pus un strai lucios , nici nu stiu cand a facut asta.


Bobul Actorul Principlal este fericit, la aer,  vad ca a inceput sa se infoaie, conduce toata coloana de bob si mazare, aliniata la sfoara.

Cui nu-i place leusteanul, la bors si la ciorbe ?


Am facut curatenie in parcela cu radacinoase si am mai gasit morcovi, pastarnac si fenicul. Verdeata de la morcov o puteti folosi la macerate sau infuzie, pentru aportul de seleniu . Am facut o infuzie din verdeata de morcov, ceai de coada calului si ardei iute pentru rosioarele  semanate direct in patul inaltat. Sunt mici , dar voinicute. Sa vedem ce se intampla si cu ele. De afide ma tem. 




Am mai pregatit pentru plantare rasadul de Lupin maiestuos.
Frumos si folositor in gradina. Aici gasiti informatii despre plantare.



Rasadul de Dolichos Lablab, gasiti aici detalii despre cultivare si utilizare


L.E.
A si scos capul dimineata si se uita in oglinda, e frumoasa foc!




Alt L.L.E. 


Si rasadul de Physalis Cape Gooseberry.


Mirelun.

10 comments:

  1. Ce culoare are lupinul tau? Eu am roz :))
    Seleniu mai gasim si in papadie, pentru macerate.
    Tu faci bors in casa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este un mix de nuante: roz, bleu, alb, galben,orange :) Russell Mixed de la la M. Fothergill's.
      Multumesc pentru papadie si bors da, fac in casa,cu crengute si frunze de visin si mult leustean. Spor la treaba Vasi!

      Delete
  2. Deci nu mai arunc frunzele de morcov ... de papadie am aflat si eu recent, tocmai ma pregatesc sa pun de-un macerat cu papadie si urzici. Cum faci cu piperul, il presari sub forma de praf sau il fierbi si stropesti cu lichidul obtinut ?
    Plina de noutati e gradina ta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am incercat sa pun plantele pentru macerat intr-un saculet. Am vazut pe HG.
      Cu piperul si scortisoara am presarat pe sol, printre trandafiri. Mirosul pregnant nu lasa furnicile + afide sa se instaleze. Iti trimit si textul initial, al Svetlanei:"Poti presara, pe langa trandafi, asa: piper macinat sau scortisoara macinata, sau boabe de mei (de la plăfărie). Eu, peste tot unde ma incurca furnicutzele dau cu cate una dintre astea. Nu vreau sa le omor ca fac treaba, daca nu s-ar tine de şotii cu cirezile lor de vaci-afide" Cu scortisoara am presarat trandafirul japonez si vad ca au fugit din zburatoarele albe. Au mai ramas putine sub frunze. O sa-l scoatem afara in curand. Multumesc Dani, acum ma uitam la tine,la cartofi, mazare si mai ales la rosii, sunt superbe! O dupa amiaza frumoasa iti doresc.

      Delete
    2. Caut saculet, chiar ca e mai comod :) Poate si o fata de perina veche o sa fie buna la trebusoara asta. Merci de idee !

      Delete
  3. Cocosul cred ca a spus ca e usor de crescut:) Foarte frumoase sunt plantutele:) Tarhonul e din seminte , eu incerc sa prind de ceva ani si nu prea reusesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da! Asa a spus, si al tau spune la fel?!
      Tarhonul da, este din seminte. Anul trecut nu a vrut sa porneasca nici la mine. Acum vad ca nu mai zice nu:)

      Delete
    2. Ai nostrii spun ca e usor, dar sunt multi si e mai greu cu fetele la ei ca au putine fiecare:-) O sa incerc si eu cu seminte anul acesta poate o sa reusesc:-)

      Delete
  4. Bogata si promitatoare primavara se arata in gradina ta! Spor la treaba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc Dana! Pregatim terenul pentru plantarea tomatelor;)

      Delete