Friday, December 28, 2012

Trandafirii

           Trandafirii  au implinit un an de la plantare, este momentul sa-i serbam si pe ei si cu aceasta ocazie am sa va arat cateva poze din vara aceasta. Au inflorit deja si au crescut foarte frumosi, au rezistat la temperaturile foarte  scazute din timpul iernii, au fost vizitati de afide, de viespea trandafirului, de paianjeni rosii ... dar sa-i priviti  mai intai : urcatori, englezi, floribunda, pitici, tea, de dulceata .



















La momentul plantarii trandafirilor, am asezat la radacina lor ciupercile micorize.
Am respectat sfatul vanzatorilor, doi tineri simpatici din Alba, foarte  pasionati. I-am intalnit la Indagra in toamna aceasta, de fapt am recunoscut vocea  fetei, cand ma aflam in fata standului  si am inteles ca ea este persoana care imi explica de fiecare data cu calm, ardeleneste,  detaliile despre plantare si ingrijire.
Am stat de vorba mult timp si am plecat cu parere de rau ,  poate am sa o intalnesc si anul ce vine !
Le multumesc pe aceasta cale pentru minunile ce mi-au trimis.

Mirelun

5 comments:

  1. Ce minunatii ai tu in gradina
    Foarte frumosi :)
    Eu nu prea am fost fana trandafiri,pana anul trecut.Acum as vrea toate formele si culorile, sa ma incante cu frumusetea lor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc ! Pai nu e tarziu sa-i plantezi.. :)Daca sunt butasi de calitate si ii plantezi corect nu o sa ai probleme,iar ei te rasplatesc inzecit .Sa fii atenta la afide. Eu am plantat multi urcatori si anul acesta o sa-i conduc pe arcade . Deja au cam 2 metri inaltime.

      Delete
  2. eheeei, daaa, frumosi pufuletii din poza a 5-a, dar si trandafirii. Tot plimbandu-ma pe blogul tau am constatat "ochiometric" ca ai un pamant tare bun. Asa arata in poze si la cat de bogati sunt pufuletii, cred ca asa si este. O sa mai caut seminte anul asta si mai incerc sa-i pun o data, dar am indoieli mari, caci pamantul meu e "piatra seaca".
    Neaparat sa faci poze cu rcatorii tai si poate ne spui si de unde i-ai cumparat, in cazul in care putem sa luam si noi de acolo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristina o sa fac poze la úrcatori, poate chiar in dupa amaiza aceasta. Trandafirii i-am luat de aici http://www.4garden.ro/material-saditor/butasi-trandafiri si i-am plantat cu micorize la radacina . Informatii despre acestea gasesti tot la ei . Le poti folosi cu incredere .

      Delete
  3. pentru ultimul îmi pun genunchiul în pământ! cred că mă simt aşa cum doar Columb a mai păţit, coborând în "indii"! aşa descopăr şi eu ţara asta, mirelundia!

    ReplyDelete